Ahhoz, hogy sikeres légy motiváltnak kell lenned. Viszont a lelkesedés olykor kissé alábbhagy a cél felé vezető úton. Ilyenkor jön jól egy kis plusz motiváció néhány tipp formájában, ami segít abban, hogy inspirált maradj a nehezebb napokon is.

 

Együtt könnyebb!

 

Ha végigolvasod az általam javasolt tippeket, első olvasatra evidensnek és semmitmondónak tűnhetnek.

Azonban a saját life coaching ügyfeleim kapcsán a tapasztalatom azt, hogy ha a megvalósításra kerül a sor, akkor bizony mindjárt változik a véleményük. Azonban azt is látom, hogy a klienseim hogyan fejlődnek, hogyan jutnak lépésről lépésre közelebb a céljaikhoz azáltal, hogy nap mint nap elvégzik a következő egyszerű gyakorlatokat.

 

1. Őrizd meg az egészséged!

 

Talán ez az egyik legfontosabb tényező, nem igaz? De  lássuk mire is gondolok konkrétabban.

 

Mozogj rendszeresen!

Ezáltal növeled az energiaszinted, csökkented a szervezetedben felgyülemlett stresszt és ezáltal a kedves is jobb lesz majd. Így sokkal könnyebb a céljaidra fókuszálni. Higgy nekem.

 

Aludj eleget!

Amikor eleget alszol és kipihened magad, sokkal energikusabban ébredsz. Így sokkal több energiád lesz majd arra, hogy azokat a dolgokat csináld amelyek tovább segítenek az utadon. Sőt, az új ötletek, tervek is könnyebben születnek majd meg a fejedben.

 

Igyál eleget!

Azon túl, hogy a víz fiatalon tart és számos kedvező élettani hatással bír, nagyban segíti a  koncentrációt. A vízhiányt a szervezetünk stresszként éli meg, a stressz pedig vízhiányos állapotot idéz elő. Egyfajta ördögi kör ez, ami jelentősen megterheli a szervezetet. Úgyhogy hajrá, igyunk sokat!

 

Instagram ajánló tulipánnal, letterboard-dal.

Harmónialiget már az Instagramon is. Kattints a képre!

 

2. Szerezz új ismereteket!

 

Olvass!

Olvass a célod elérésében téged segítő, inspiráló irodalmat, önfejlesztő könyveket. Ez fenntartja az érdeklődésedet és új ismeretekkel gazdagodsz majd.

Böngéssz!

Az internet világában élünk és nap mint nap tapasztaljuk annak áldásos és káros hatásait egyaránt. Ám a mi esetünkben igencsak pozitív eredményekkel szolgálhat abban az esetben, ha naprakészek szeretnénk lenni adott témával kapcsolatban. Ráadásul rengeteg új ötlettel bővíthetjük eszköztárunkat, inspirálódhatunk és a motiváció sem marad el. Figyelem! Fő a mértékletesség!

Ötletelj!

Az un. brainstorming segít kibontakoztatni a kreativitásod. És lássuk be, az igazán jó ötletek mind kósza gondolatként kezdték pályafutásukat.

 

3. Tervezd meg a napodat!

 

Tűzz ki feladatokat az adott napra!

Ha minden reggel átgondolod milyen feladatokat kell aznap végrehajtanod, akkor könnyebben megvalósíthatod az aznapi tervedet. Sőt, segíthet még ha rangsort állítasz fel és ebből az első hármat hajtod végre. De azt mindenképpen. Ne vállald túl magad, ez semmiképpen sem cél.

Az 50/10-es szabály!

Hogy mit jelent ez? Azt, hogy egy órából maximum 50 percet fordíts a munkára, a fennmaradó 10-et pedig minden esetben arra, hogy kizökkentsd magad a monotonitásból és lazíts kicsit.

Összegezd a napod!

A napod végén kb 10 percben gondold végig az aznap történteket. Összegezz és vond le a következtetéseket.

 

Motiváló szöveg

Tudd, hogy elég jó vagy!

 

4. Tartsd szem előtt azt, ami boldoggá tesz!

 

Fejezd ki a háládat!

Keress az életedben legalább 10 olyan dolgot amiért adott napon hálát adhatsz.

Tarts rendet magad körül!

A rendetlenség elviszi a figyelmedet és az energiádat az igazán fontos dolgokról.

Merülj el a jó dolgokban!

Vedd körbe magad jó dolgokkal! Hagyj elég időt a pihenésre és a kikapcsolódásra, hogy ezáltal feltöltődj és kellő erőbedobással tudd véghez vinni a céljaidat.

Jó munkát!

Ha tetszik a blogom és szeretnél még többet megtudni a coachingról, segítő beszélgetésről, vagy ha kérdésed van keress elérhetőségeim valamelyikén. 

 racz.beatrix@harmonialiget.hu

 +36 30 319 5589

 

Rácz Betti

viselkedéselemző, coach

 

Fotók: freepik